Karakalem Gölgelendirme Teknikleri

gölgelendirme-tekniği

Karakalem gölgelendirme teknikleri. Çizim becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olması için bu karakalem gölgelendirme tekniklerini uygulayabilirsiniz.

Görselde incelenen karakalem gölgelendirme çalışmasına ‘dereceli ton’ denir. Güçlü bir mekan ve form duygusu yaratmak için kullanılabilecek bir çizim tekniğidir. Hem kurşun kalem hem de renkli kurşun kalem çizimleri için geliştirilmesi çok faydalı bir çizim becerisidir.

  • Gölgelendirmeniz için daha koyu (B veya 2B) bir kalem kullanın. Daha açık tonlar (H, 2H vb.) En koyu tonlarınıza yeterli derinlik vermeyecektir.
  • Karanlık olmasını istediğiniz alanı gölgelendirerek başlayın ve tonu yavaşça oluşturun. Işığa doğru ilerlerken, kaleminizin üzerindeki baskıyı, bıraktığı lekeyi artık göremeyene kadar yavaş yavaş azaltın.
  • Ardından, sabırla bu işlemi birkaç kez tekrarlar, gölgelendirmede bir derinlik oluşturur, düzensiz alanları ayarlar ve arzu ettiğiniz tonun çeşitliliğini ve yoğunluğunu elde edene kadar ton değişikliklerini olabildiğince yumuşak tutmaya çalışın.

Aşağıda, gölgeleme becerilerinizi sınıra kadar test edecek çeşitli zorluk derecelerine sahip bazı çalışmalar bulunmaktadır.

Sayfanın altında, dereceli gölgeleme tekniğinizi uygulamak için kopyalayıp yazdırabileceğiniz tüm bu alıştırmaların ana hatlarını içeren bir şablona bağlantı bulacaksınız. Görseli indirerek çalışabilirsiniz.

Bu görselde dereceli ton, çizimin her iki yanında başlar ve sayfanın ortasında buluşur.

Hafif dereceli bir etki yaratmak için tonun yönü soldan sağa azalmakta.

Bu görselde, alternatif kareler arasında bir ton değişikliği oluşturmak için kademeli tonların yönünü değiştirir.

Burada tonun yönü arka planda ‘soldan sağa’ hareket eder, ancak çevrelerde ‘sağdan sola’ geçer.

Bu alıştırmada, kademeli tonların yönü, alternatif daireler arasında bir ton değişikliği oluşturmak için değişir.

Bu alıştırmada, kademeli ton arka planda “soldan sağa” hareket eder, ancak küresel bir şekil oluşturmak için dairedeki yönünü değiştirir.

Bu son alıştırmada, arka plandaki kademeli ton, 45° ‘lik bir açıyla” soldan sağa ” hareket eder, ancak iki 3 boyutlu küre oluşturmak için çevrelerdeki yönünü değiştirir.

artyfactory.com katkılarıyla…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Popüler Gönderiler
kolay-resim-örnekleri

En Güzel Kolay Resimler +40

Kolay resimler sizlerin resim yeteneklerinizi geliştirmek için oldukça faydalı bir aşama. Kolay resimleri sizler için derledik. En güzel kolay resimler sayesinde sizler de artık çizim yapmaya başlayabilirsiniz.

kolay-karakalem-çizim-örnekleri

Kolay Karakalem Çizim Örnekleri +35

Kolay karakalem çizim örnekleri ile çizim yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

karakalem-çizimleri-pixselle

Karakalem Çizim Örnekleri +50

Resim çizmek insanın hayal dünyasını geliştiren ruhsal birçok etkisi olan bir sanattır. Karakalem sanatına dair sizler için karakalem çizimlerini derledik. Bu örnek çizimler arasında kolay karakalem çalışmaları, orta ve zor olmak üzere 30 dan fazla resim bulunmaktadır.

kolay-çizim

En Güzel Kolay Çizim Örnekleri +55

Kolay çizim örnekleri başlangıç için mükemmel olabilir. Bizler de sizler için en güzel kolay çizim örneklerini derledik. Çizimler oldukça basit olup sadece örnek görseli basitçe taklit etmeniz yeterli olacaktır.