Karakalem Portrelerde Ağız Nasıl Çizilir?

Karakalem portrelerde ağız nasıl çizilir dersimizde ağzı karakalem ve tebeşirle çizmek için kullanılan teknikleri adım adım göstererek açıklayacağız.

1. Adım

Ağzın genişliğini işaretleyerek başlayın

İlk olarak sadece ağzın köşelerini karakalemle kağıt üzerinde işaretleyerek başlayalım.

Bir kafanın temel oranlarını ve özelliklerinin konumunu çizme hakkında daha fazla bilgiyi sitemizin aşağıdaki sayfasında bulabilirsiniz:

Çizimde Başın Oranlarını Belirleme

2. Adım

Ağız şekillerini hafifçe çizin

Şimdi dudaklar arasındaki çizginin şeklini çiziyoruz. Bu çok önemli bir çizgidir çünkü şekli her insana özgüdür ve onların ruh hallerini ve kişiliklerini yansıtacaktır.

  • Bunu, üst ve alt dudakları çevreleyen deriden çok fazla ayırmak istemediğimiz için yumuşak kırık çizgilerle çerçeveleyerek takip ediyoruz. Ne de olsa dudaklar yüzün bir parçasıdır ve ondan ayrılmaz. Bu oldukça önemli bir detaydır.

3. Adım

Ağzın temel tonlarını oluşturun

Kalem veya kömür parçamızla, ağız içinde ve çevresine koyu tonlu bölgeleri hafifçe uygularız.

  • Ardından, kömür vuruşlarını birleşik bir tonda karıştırmak için bir tortillon, bir kağıt mendil veya parmağımızı kullanmalıyız ve harmanlamalıyız.

4. Adım

Ağız tonlarını değiştirin ve güçlendirin

Bu aşamada dudaklardaki ton aralığını oluşturmak için ağza daha yakından bakıyoruz, inceliyoruz.

  • Üst ve alt dudaklar arasında bazı belirgin farklılıklar vardır.
  • Üst dudak, genellikle yukarıdan gelen ışıktan gölgelenen, içe doğru eğimli olarak genellikle daha küçük, daha pürüzsüz ve daha koyudur.
  • Alt dudak genellikle daha dolgundur ve dışa doğru çıktığı için ışığa daha fazla maruz kalır. Derisi ayrıca konuştuğumuzda veya gülümsediğimizde genişlemeye uyum sağlamak için daha kırışık ve sıkıştırılmıştır.

5. Adım

Ağız içindeki ve çevresindeki tonları dengeleyin

Şimdi, tonlarını dudaklarla uyum sağlayacak şekilde ayarlamak ve dengelemek için ağız çevresindeki cilde tekrar bakmamız gerekiyor.

  • Herhangi bir çizimde olduğu gibi, sanat eserinizi geliştirmek için bakma, kaydetme ve tekrar bakma süreci çok önemlidir. Bu aşama tüm çalışmalar için oldukça önemlidir.

6. Adım

Beyaz tebeşirle öne çıkanları seçin

Aslında, keskinleştirilmiş bir beyaz tebeşir çubuğuyla dudaklardaki ve çevresindeki ciltteki vurguları dikkatlice seçiyoruz ve daha dramatik bir etki için daha koyu tonları yeniden vurguluyoruz ve bitiriyoruz.

Genel Özet

Bu ders artyfactory.com dan alınarak Türkçe haline çevrilerek hazırlanmıştır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Popüler Gönderiler
kolay-resim-örnekleri

En Güzel Kolay Resimler +40

Kolay resimler sizlerin resim yeteneklerinizi geliştirmek için oldukça faydalı bir aşama. Kolay resimleri sizler için derledik. En güzel kolay resimler sayesinde sizler de artık çizim yapmaya başlayabilirsiniz.

kolay-karakalem-çizim-örnekleri

Kolay Karakalem Çizim Örnekleri +35

Kolay karakalem çizim örnekleri ile çizim yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

karakalem-çizimleri-pixselle

Karakalem Çizim Örnekleri +50

Resim çizmek insanın hayal dünyasını geliştiren ruhsal birçok etkisi olan bir sanattır. Karakalem sanatına dair sizler için karakalem çizimlerini derledik. Bu örnek çizimler arasında kolay karakalem çalışmaları, orta ve zor olmak üzere 30 dan fazla resim bulunmaktadır.

kolay-çizim

En Güzel Kolay Çizim Örnekleri +55

Kolay çizim örnekleri başlangıç için mükemmel olabilir. Bizler de sizler için en güzel kolay çizim örneklerini derledik. Çizimler oldukça basit olup sadece örnek görseli basitçe taklit etmeniz yeterli olacaktır.