Yeni Başlayanlar İçin Dijital Çizim İpuçları

yeni-başlayanlar-aiçin-dijital-çizim-ipuçları

Yeni başlayanlar için dijital çizim ipuçları. Dijital olarak çizimler yapmak, görüntünüzde olup bitenler üzerinde tam kontrol sahibi olmanın en iyi yollarından biridir.

Hataları kontrol etmek için tuvali çevirebilir, yanlış adımları geri almak için Ctrl + Z ve hatta çeşitli dönüştürme araçlarıyla çizimi değiştirebilirsiniz. Bunlar gibi birçok alternatif seçenekler elinizin altında. Bu sizin işiniz oldukça kolaylaştıracaktır dijital çizim.

AMA – bu şeylere sahip olmadığınızda biraz handikap oluşturabilir.

Yine de, bugün birçok sanatçı, tam da bu nedenlerle dijital ortamda çalışıyor. Esneklik, hız ve kolaylık.

Aşağıda, yeni başlayanlar için dijital çizim ipuçlarından en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak 12 ipucunun bir listesini bulacaksınız. Bu ipuçları çoğu dijital sanat programı düşünülerek yazılmıştır. Photoshop, Krita, Procreate, Gimp, Illustrator veya Clip Studio Paint’i gibi programlarda çalışırken işinize yarayabilecek yeni başlayanlar için dijital çizim ipuçları.

  1. Basınca duyarlı bir Çizim Tableti kullanın
  2. Temel araçlarla rahat olun
  3. Çok fazla fırça/kalem/vb kullanmaktan kaçının…
  4. Katmanlardan yararlanın
  5. ctrl + z’ye fazla bağımlı olmayın
  6. Isınmak için basit egzersizler yapın
  7. Çok fazla çizin
  8. En sevdiğiniz eskizleri temizleyin
  9. Birkaç günde bir yeni bir araç öğrenin
  10. Kısayolları yazın ve test edin
  11. Çalışma alanınızı özelleştirin
  12. Belge ve dışa aktarma ayarlarını öğrenin

Bu ipuçlarını pekiştirebilmeniz ve daha iyi anlayabilmeniz için biraz daha ayrıntıya girelim.

1- Basınca duyarlı bir Çizim Tableti kullanın

Dijital çizim yapacağınız cihazlarda doğrudan ekranda çizim yaptığınız çizim tabletleri ve monitöre bakarken yalnızca bir yüzey üzerinde çizim yaptığınız çizim tabletleri vardır. Bir tabletin sahip olduğu daha fazla basınç duyarlılığı katmanı, işinize kolaylıkla nüans ve incelik katabileceksiniz. Piyasada birçok tablet markası var – Wacom, Huion, XP-Pen, iPad, vb.

Bu, hangi tableti almanız gerektiğine dair bir yazı olmadığı için, henüz bir tabletiniz yoksa araştırma yapmak için biraz zaman harcayabilirsiniz. Ana nokta, bir tablet kullanmak isteyeceğiniz ve iş akışınızı artırmak için basınca duyarlı olması gerektiğidir. Bu oldukça önemli bir detaydır.

2- Temel araçlarla rahat olun

Araçlar, kullanmakta olduğunuz program ne olursa olsun, tasarlanmış şekilde yerleştirilmiş birçok küçük kareler ve menülerdir. Genellikle, gerçekten çizim ve silme amacıyla ilgilenmeniz gereken yalnızca birkaç tane vardır.

Dijital çizim programınızı ilk birkaç kez açtığınızda, enerjinizin büyük bir kısmını araçları keşfetmek için harcamanız size çok büyük katkı sağlayacaktır. Hangi kısayol tuşunun onları etkinleştirdiğini, ne yaptıklarını görmeli ve öğrenmelisiniz.

Bunları sürecinize nasıl uygulayabileceğinizi veya hangi durumun bu araçlara geçmeye ihtiyacanız olacağını düşünün

Çoğunlukla bir çizim aracı, bir silme aracı, bir seçim aracı ve bir taşıma/dönüştürme aracı kullanacaksınız. Bunlar dijital sanatın ekmek ve tereyağıdır, bu yüzden bir sanatçı olarak hayatınızı çok daha kolaylaştıracaklarından, bunların nasıl çalıştığını öğrenmeye öncelik verdiğinizden emin olun.

3- Çok fazla fırça, kurşun kalem vb. kullanmaktan kaçının

Bu sonuçta basitlikle ilgili. Bazı sanatçılar, geniş bir fırça ve araç yelpazesi üzerinde kendilerini oldukça ince yayma eğilimindedir. Bir öncekine alışmadan bir sonrakine atlarlar. Bu, öğrenme için en iyi strateji değildir ve öğrenmeye devam etmek için kendinizi yüreklendirmek için gerekli olan tutarlı sonuçları elde etmek için kesinlikle en iyi bir yöntem değildir.

Bu yüzden programın sunduğu iki veya üç temel öğeye bağlı kalın. Veya ek fırçalar/araçlar indirip eklerseniz, o paketten bir veya iki tane seçin ve bunlara bağlı kalın. Çok faydacı olduklarından ve yalnızca özel kullanım durumları için değil, çeşitli amaçlar için iyi olduklarından emin olun.

4- Kaldıraç katmanları

Katmanlar, bir sanatçı olarak dijitale geçmenin en iyi nedenlerinden biridir. Size çizim yapma, iyileştirme ve test etme özgürlüğü verirler.

Kendinize öğrettiğiniz program ne olursa olsun katman menüsünü öğrenmek çok önemlidir. Onları nasıl sürükleyeceğinizi, açıp kapatacağınızı, birleştireceğinizi, yeniden düzenleyeceğinizi vs. öğrenin. Katman menüsüne hakim olmak, sürecinizi artırmanıza ve iş akışlarınızı çok daha verimli hale getirmenize olanak tanır. Bu size oldukça faydalı olacaktır.

5- Ctrl + z’ye fazla bağımlı olmayın

Veya Mac kullanıcılarınız için Cmd+Z.

Bu oldukça basit. Parmaklarınız sürekli bu kısayoldaysa, bir bağımlılık geliştiriyor olabilirsiniz. “Geri al” işlevine olan bu bağımlılık, çıktınıza, öğrenmenize zarar verebilir ve daha sonra kendinizi kurtarmanız gereken koltuk değnekleri yaratabilir.

Güçlü bir araç olsa da veya işinizi mahvetmediğinizden emin olun, buna o kadar bağımlı olmadığınızdan ve işinizi bitiremeyeceğinizden emin olun. Her zaman “mükemmel çizgiyi” yakalamaya çalışıyorsanız veya mükemmellik uğruna aşırı titiz davranıyorsanız, hatalarını sahiplenen ve başka şekillerde düzeltenlere göre daha yavaş ilerlersiniz. Bu sizin için büyük bir dezavantaj olacaktır.

6- Isınmak için basit egzersizler yapın.

Daireler çizin. Elips. Kareler. Tüm sayfa boyunca uyumlu işaretler yapın. Düz çizgiler çizmek için bir fikir edinin. Bu alıştırmaların tümü, yalnızca çizim yeteneğinizi geliştirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda dijital ortamınıza alışmanızı da sağlar.

Eskiz çizmeye başlamadan önce ihtiyacınız olan tek şey 15 dakikalık odaklanmış egzersizler. Bu oldukça faydalı bir egzersiz olacağından kesinlikle şüpheniz olmasın.

7- Çok fazla çizim yapın

Dijital çiziminizde rahat olun. Programın içinde özgür olabileceğinizi hissedin. Hata yapmaktan kesinlikle korkup, çekinmeyin. Acele etmeyin. Her şey bir anda çok güzel ve mükemmel olmayacaktır.

Evet, madalyonun diğer yüzü çok özensiz işler yapıyor, ancak acele ediyorsanız, her zaman biraz yavaşlayabilirsiniz.

Buradaki anahtar dengedir. Yapabildiğiniz kadar çizin ve bunu bir alışkanlık haline getirin. Art arda yapıyorsanız, aralarında 5-10 dakikalık aralar olacak şekilde, günde 6 adet 25 dakikalık eskiz seansı hedefleyin.

O dakikaları topladıktan sonra program, tabletiniz ve araçlar size eviniz gibi gelmeye başlayacak.

8- Favori çizimlerinizi temizleyin

Çalışmanızı elbette kaydedin (çoğu programda bu cmd veya ctrl + S’dir.) Ve 10-20 iş topladığınızda, temizlemek için bir veya iki tane seçin. Bu, çizgilerinizi iyileştirmek için silgiyi kullanmak anlamına gelir. Sketch katmanındaki opaklığı azaltmak, üstüne katman yapmak, daha doğru ve net çizmeye çalışmak demektir.

Bu, hem işinizi hem de sürecinizi iyileştirmenizi ve aynı zamanda işi tutarlı bir şekilde tamamlamanızı sağlayacaktır.

9- Birkaç günde bir yeni bir araç öğrenin

Birkaç günde bir programınızdan yeni, kullanılabilir bir araçla çalışmak için bir not alın. Eskiz oturumlarınıza veya sürecinize uygulayın. Seçtiğiniz programda daha yetkin olmanızın yanı sıra yeni yaratıcı olanaklar açmanızı sağlayacaktır.

Elbette, bazı araçlar çok genel kullanımlı değildir ve yalnızca çok sayıda özel durum uygulamasına sahiptir. Bu durumda, her zaman daha fazla amacı olan bir araç seçin ve yavaş yavaş bunun yerine daha özel araçlara doğru ilerleyin.

10- Kısayolları yazın ve test edin

Kısayollar, kendilerine bağlı belirli kullanımları olan cmd + z veya ctrl + x gibi şeylerdir. Bu kısayol tuşları, genellikle bir menüye erişmeniz gereken belirli şeyleri hızlandırmanıza izin verir.

Çoğu zaman, bir aracın üzerine gelerek veya menüler arasında gezinerek hangi kısayol tuşunun veya kısayolun hangi görevi gerçekleştirdiğini görebileceksiniz.

Programda zaman geçirmek ve yukarıda bahsedilen şeyleri keşfetmek, kullanmak istediğiniz işlevleri seçmenize kesinlikle yardımcı olacaktır.

Her durumda, bunları ezberleyebilmeniz için el altında bulundurmak en iyisidir. Bunları iş akışınıza entegre etmenin kolay yolu ise şudur: “Gör, işit, Söyle, Yap.”

11- Çalışma alanınızı özelleştirin

Her sanatçının çalışma alanıyla ilgili farklı ihtiyaçları vardır. Birden fazla programı test ettiyseniz, karşılaştığınız her programda her zaman benzerlikler ve farklılıklar olduğunu bilirsiniz. Başlarken bir süre bir programa bağlı kalmanızı ve tercih ettiğiniz çalışma şekline göre özelleştirmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Tüm programlar bu kapasitede eşit oluşturulmamıştır. Bazıları, biraz kişiselleştirmenize izin verirken, diğerleri, kullanıma hazır Kullanıcı Arayüzünü değiştirmek için yalnızca birkaç ufak değişiklik yapmanıza olanak sağlar.

Her halükarda, birkaç iyi kural:

  • Kullanmadığınız veya kullanmayacağınız tüm menü ve kutuları kapatın.
  • En sık kullandığınızı bulduklarınızı açın ve kendinize göre yerleştirin.
  • Yeni çalışma alanınızı varsayılan çalışma alanı olarak kaydedin – bu programdan programa değişir, ancak sıkı çalışmanızı kaydetmezseniz, programı her açtığınızda tercih ettiğiniz çalışma alanını ayarlamak için değerli şey olan zaman harcamanız gerekir.

12- Belge ve dışa aktarma ayarlarını öğrenin

Ne zaman yeni bir belge açsanız, değiştirmeniz için açılan çok sayıda belge ayarı olacaktır.

Kendinizi burada başarıya hazırlamak isteyeceksiniz, bu yüzden şunları yaptığınızdan emin olun:

  • DPI’yi en az 200’e yükseltin
  • Tuvalinizin en kısa kenarının 2000 pikselden küçük olmadığından emin olun.
  • RBG veya CMYK renk modunuzu koruyun
  • İle belirli bir şey yapmıyorsanız, diğer ayarların çoğunu olduğu gibi bırakın.

Resminizi dışa aktarmaya gelince – basit bir JPEG yeterli olacaktır. PNG de iyidir, ancak dosya boyutu daha yüksektir. JPEG sizin için kalite ve boyutta yeterli olacaktır.

Gerçekten yüksek bir çözünürlükte çalışıyorsanız, yüksek dosya boyutunu azaltmak için dışa aktarmadan önce kaliteyi %80’e düşürebilir ve görüntüyü küçültebilirsiniz. Dosya boyutu söz konusu olduğunda çok ağır olan şeyler, görüntünüzün yüklenmesi uzun sürecektir.

Ayrıca arkadaşlarınıza göndermeyi veya yüklemeyi kolaylaştırır.

Bu, bir belgeyi değiştirebileceğiniz ve dışa aktarabileceğiniz tüm yolların kapsamlı bir listesi değildir, ancak uygulanabilir bir tuval ve sağlam bir dosya dışa aktarma elde edebileceğinizden emin olmak için oldukça yeterlidir.

Özet:

Bu ipuçları, yalnızca bir veya iki tanesini tutarlı bir şekilde uygulasanız bile size yeteri kadar fayda sağlayacaktır. Ancak, sadece bu gönderiyi tekrar ziyaret etmek ve diğerlerini rutin hale gelene kadar denemek için zaman ayırmak, zaman içinde dijital çizim yeteneklerinizi daha da artıracaktır.

Dijital sanat, girilecek en iyi ortamlardan biridir, ancak geleneksel sanat kadar disiplin ve bağlılık gerektirir. Dijital Sanatı karşılaştırılabilir bir araç olarak görmeyenler var ama dünya dönmeye devam ediyor ve her gün daha fazla sanatçı dijital ortamlara yöneliyor. Siz de kendinizi geliştirip daha güzel işler ortaya çıkarmak için dijital çizim sanatına adapte olmanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Her iki durumda da, tamamen dijitalleşmek istemiyorsanız, geleneksel çalışmalarınızı geliştirmek için dijital sanat programlarını kullanabilirsiniz. Aslında, her zaman bir eskiz defteri tutmak akıllıca olur.

Her halükarda, çizmeye, oluşturmaya ve beceride yükselmeye devam edin. Bu şekilde, sıkı çalışmanın karşılığını gördükten sonra geriye bakabilirsiniz. Size rehberlik edecek ipuçlarına sahip olmak yardımcı olur, ancak eylem, sürecin ayrılmaz bir parçasıdır. Yeni başlayanlar için dijital çizim ipuçları bu kadardı… İyi Çalışmalar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Popüler Gönderiler
kolay-resim-örnekleri

En Güzel Kolay Resimler +40

Kolay resimler sizlerin resim yeteneklerinizi geliştirmek için oldukça faydalı bir aşama. Kolay resimleri sizler için derledik. En güzel kolay resimler sayesinde sizler de artık çizim yapmaya başlayabilirsiniz.

kolay-karakalem-çizim-örnekleri

Kolay Karakalem Çizim Örnekleri +35

Kolay karakalem çizim örnekleri ile çizim yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

karakalem-çizimleri-pixselle

Karakalem Çizim Örnekleri +50

Resim çizmek insanın hayal dünyasını geliştiren ruhsal birçok etkisi olan bir sanattır. Karakalem sanatına dair sizler için karakalem çizimlerini derledik. Bu örnek çizimler arasında kolay karakalem çalışmaları, orta ve zor olmak üzere 30 dan fazla resim bulunmaktadır.

kolay-çizim

En Güzel Kolay Çizim Örnekleri +55

Kolay çizim örnekleri başlangıç için mükemmel olabilir. Bizler de sizler için en güzel kolay çizim örneklerini derledik. Çizimler oldukça basit olup sadece örnek görseli basitçe taklit etmeniz yeterli olacaktır.