Portre nasıl çizilir? Portre çizim,Yaşlı insanlar çizmek için çeşitli bir yüz manzarası sağlarlar. Birçok yönden, daha fazla yer işareti olduğunda dış konturları tanımlamak daha kolaydır. Ancak yapı hala oldukça önemlidir. Bir portre çizimine, hareketli bir yerleşimle başlasanız da başlamasanız da, portreyi geliştirirken yüzün altta yatan yapısının farkında olmalısınızdır. Her özelliğin şekil, ölçek ve orantıdaki diğer tüm özelliklerle ilgili olması ve orantılı olması gerekir.
Portre nasıl çizilir?, Portre çizim dersi, Portre nasıl çizilir karakalem, Portre çizme taktikleri
Bu portre çizim dersimizde, yüzün oranlarını ve genel şeklini nasıl hızlı bir şekilde ayarlayabileceğinizi ve daha sonra bu özellikleri güvenle ve doğru bir şekilde nasıl ekleyebileceğinizi göstereceğim.
Bu eskiz defteri oturumundaki çizim sürecimi bir dizi basit adıma ayırarak işinizi kolaylaştırdım. Adımları sırayla ve dikkatle takip etmenizi öneririm.
Başlayalım…
1- Yükseklik ve genişlik oranlarına dikkat ederek başın genel şeklini koyun. Önden bakıldığında, kafa profil görünümünde kafanın genişliğinin kabaca 2 / 3’ü kadardır. Oval çizerek başlayın. Fakat çok bastırmadan gevşek bir şekilde çizin.
2- Omuz çizgisini ve eksenini bulun. Omuzların açısını ve boynun ve başın açısıyla nasıl ilişkili olduğunu belirleyin. Çoğu insan otururken ilişki kurar ve bu çeşitli açılar sanatçı tarafından bir çizimi “canlandırmak” için kullanılabilir ve daha gerçekçi bir görüntü ortaya çıkar.
3- Kafanın merkez çizgisi eksenini bulun. 3/4 görünümünde (bu derste olduğu gibi) merkez çizgisi ovalin merkezinden sağa veya sola kaydırılacaktır. Merkez çizgisi, tüm özellikleri birbiriyle düzgün şekilde hizalamanıza çok büyük yardımcı olacaktır.
4- Göz çizgisini bulun. Gözler genellikle başın üstünden çenenin sonuna kadar yerleştirilir. Kaş çizgisi daha yüksektir. Önden bakın, göz çizgisi merkez çizgisi eksenine diktir. Diğer tüm görünümlerde, perspektife göre açılandırılacaktır.
5- Glabella’yı bulun. Kaşları burun köprüsüne geçiren üçgen bir şekildir. Belirgin veya ince olabilir, ancak gözlerin ve burnun oranlarını belirler.
6- Kafanın köşesini bulun. Bu ön düzlemin durduğu ve kafanın yanının başladığı noktadır. Hacim duygusu yaratmak ve yüz özelliklerini başın önüne izole etmek için köşeyi bulmak oldukça önemlidir. Bu 3/4 çizgisini kabul etmezseniz, portreniz boyutsuz olarak düz görünecektir.
7- Burun tabanı genellikle kaş çizgisinden çeneye olan mesafenin 1 / 3’ünde bulunur. Burun topu veya noktası onun üzerine oturur. Burun üst düzlemi (köprü), yan düzlemleri ve alt düzlemleri olan bir kamadır. Çizim yaparken bu kavramsal düzlemlere bakın.
8- Hareket yerleştirildikten sonra konturları tanımlamaya başlayın. Konturlar bir formun iç ve dış kenarlarıdır. Hacim yanılsaması yaratmak için ışık ve gölge oluşturun.
Gerçekten çizim yapmadan kimse çizimde daha iyi olamaz. Pratik yapmak gerekiyor. Bir fotoğraf, arkadaş bulun veya kendinizi çizmek için bir ayna kullanın. Bir jest düzeniyle bir çizime başladığınızda, yapıyı ve iskeletin ve kafatasının yüzün ve başın görünür özelliklerini nasıl desteklediğini daha iyi anlayabilirsiniz. Bu çizdiğiniz her şey için geçerlidir.