Çizim yapmaya yeni başlayan biriyseniz ve bu işe nasıl ve nerden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu kılavuz size yardımcı olabilir. Çizime yeni başlayanlara yönelik bazı ipuçları ve tavsiyeler vereceğiz. Çizime Yeni Başlayanlar için İpuçları Ve Başlangıç Klavuzu gelin başlayalım..
Sadece çizmeyi öğreniyorsanız, kalem ve kağıtla başlamalısınız. Daha sonra boyama veya dijital çizim gibi başka bir şeye geçmek isteseniz bile pratik yapmanın en ucuz ve en kolay yolu budur.
İpucu 1 – Düzenli Olarak Çizim Yapın
Bu oldukça açık ama yine de belirtilmelidir. Hemen hemen her şeyi düzenli olarak çizmek gelişmenize yardımcı olacaktır. Diğer resimleri çizmek ve hatta takip etmek, daha iyi kontrole sahip olacağınızdan çizimi kolaylaştıracak sabit bir el oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Bu en temel ve en önemli aşamadır.
İpucu 2 – Çiziminizi Çizim Alanınıza Sığdırın
Rastgele alıştırma çizimleri yapmıyorsanız, çiziminizi çizim alanına tam sığacak şekilde konumlandırmaya ve boyutlandırmaya çalışmalısınız.
Örneğin, kağıt üzerine çizim yapıyorsanız, nesnenizi sayfanın çoğunu kaplayacak, ancak kenarlarda çizimin sıkışık gibi hissetmeyeceği kadar boşluk bırakacak şekilde boyutlandırmaya çalışın. Aynı zamanda konunuzun çizim alanı için de çok küçük olmamasına dikkat edin. Ne çok sıkışık, ne de çok boşluklu yapmamaya özen gösterin.
İpucu 3 – Hafif Çizgilerle Çizime Başlayın
Kalem ve kağıt kullanarak çizim yaparken, önce çok fazla ayrıntı olmadan çok hafif bir çizgi çizin ve ardından her şeyin doğru yerleştirildiğinden ve istediğiniz şekilde boyutlandırıldığından emin olduğunuzda daha koyu çizgilerle çizin.
Daha sonra tıpkı boyama yapar gibi karakalem çalışması yapıyorsanız gölgelendirmeler ve benzeri teknikleri uygulayın.
İpucu 4 – Oranların Farkında Olun
Birden çok nesneyi veya birden çok parçası olan nesneleri çizerken, her zaman bunların her birinin boyutunu ve yerleşimini birbiriyle karşılaştırmaya çalışın.
Bunun hakkında bir yazı hazırlamıştık okumak için tıklayın ( ÇİZİMDE BAŞIN ORANLARINI BELİRLEME)
İpucu 5 – Büyükten Küçüğe Gidin
Hemen hemen her şeyi çizerken, önce daha büyük şekilleri çizmeye çalışın ve daha küçük ayrıntılara inin.
Örneğin bir yüz çiziyorsanız, önce baş ve boyun şeklini çizin, ardından gözler, burun, ağız vb. gibi yüz özelliklerinin genel şekillerini çizin. Bundan sonra, daha küçük olana doğru inebilirsiniz. burun delikleri, gözbebekleri, kirpikler gibi detaylara inerek daha doğru bir çizim yapabilirsiniz.
İpucu 6 – Çizim Egzersizleri Yapın
Çizimde yeniyseniz, daha hızlı gelişmenize yardımcı olacak bazı temel alıştırmalar yapmalısınız. Bunlar, temel geometrik şekiller ve düz eğri çizgiler gibi şeyler.
İpucu 7 – Perspektif Çizimi Ve Temel 3D Şekilleri öğrenin
Perspektif çizim: Çizimlerinizin daha inandırıcı ve gerçekçi şekilde gösterebilmedir. Perspektif çizim örnekleri adlı yazımızı ve 3D çizim örnekleri yazımızı incelemenizi tavsiye ederim.
İpucu 8 – Gölgelendirmeyi Öğrenin
Özellikle karakalem çizim için en önemli unsurlardan birisi “Gölgelendirme”. Düz görünen bir nesneyi daha hacimli göstermeye yarayan bir teknik.
Çok temel kontur ve basit 3B şekillerden daha karmaşık nesnelere kadar birçok çalışma yapmalısınız.
KARAKALEM GÖLGELENDİRME TEKNİKLERİ İÇİN TIKLA
İpucu 9 – Hatalarınızı Görmek İçin Çiziminizi Ters Çevirin
Bazen kendi çiziminizdeki hataları görmek zor olabilir. Yardımcı olabilecek harika bir yöntem, çiziminizi ters çevirmek veya bir aynaya tutmaktır. Bu, işinize yeni bir bakış açısı kazandıracak ve hataları görmenizi çok daha kolay hale getirecektir.
Temel bilgileri öğrenmek ve çok fazla çalışma yaparak çizim yeteneğinizi geliştireceksinizdir. Mükemmel çizimler yapmak yalnızca yetenekle olabilecek bir şey değil. Her durumda olduğu gibi üzerine mesai harcanması gereken bir sanat. Görüşmek dileğiyle..